x
Anasayfa Medya Haberler Baklavanın İyisi Nasıl Anlaşılır?

Baklavanın İyisi Nasıl Anlaşılır?

Baklavanın İyisi Nasıl Anlaşılır?

En güzel ve özel anlarımızda, kutlamalarımızda ağzımızı tatlandırmak istediğimiz zaman aklımıza ilk gelen tatlı baklava olur. Çevremizde birçok yerde baklava bulmak mümkün ancak en kaliteli ve iyi baklava nasıl anlaşılır çoğu zaman seçemeyiz. Şirinoğlu Baklava olarak bugün baklavanın iyisinin nasıl anlaşılacağını sizlerle paylaşıyoruz.

Bütün gıdaların kalitesini 5 duyu organımızla anlayabiliriz. Yani görme, dokunma, duyma, tat alma ve koku alma duyularımızla yemeklerin iyi ya da kötü olduğu hakkında karar veririz. Kaliteli baklavayı da bu duyu organları ile tespit edebiliriz.

İyi Baklava Altın Sarısıdır

Çevremizi gördüğümüz, algıladığımız duyu organımız gözdür. İlk olarak görür, sonra karar veririz. Dolayısıyla bütün restoranlar veya pastaneler yemek veya tatlı çeşitlerinin en güzel fotoğrafını çekip müşterilerine ulaştırmaya çabalar. Bizler de seçim yaparken çoğu zaman görünüşüne göre karar veririz. Peki, iyi bir baklava nasıl görünmelidir diye soracak olursak, tabii ki iyi bir baklava nar gibi kızartılmalı ve altın sarısı olmalıdır.

İyi Baklava Mis Gibi Kokar

İnsanların en önemli ve güçlü duyu organlarından biri de burundur. İnsan bedeninde bulunan koku alma reseptörleri ile sinir sistemi arasında doğrudan bir bağ vardır. Bazı lezzetler çok güzel görünse de kokusu kötü olabilir. Dolayısıyla yiyecekten gelen koku beyinde rahatsızlık hissi doğurur. Bir yemek ne kadar güzel görünse de kokusu nedeniyle tercih sebebi olmayabilir. Yiyecek seçerken kokusu da en etkili seçim nedenlerinden biridir. İyi bir baklava ise güzel görünmesinin yanında mis gibi sadeyağ ve fıstık kokmalıdır.

İyi Baklava Ağızda Dağılmalıdır

Yiyecek tercihinde önemli etkenlerden biri de dokunduğunuzda bıraktığı etkide yatar. Tatlınıza dokunduğunuzda hemen dağılması veya sert olması sizde olumsuz bir etki bırakabilir. Dokunma, tatlının nasıl piştiği hakkında da ipucu verir. Tam kıvamında pişmiş bir baklavaya dokunulduğunda dağılmaz. Bunun yanında iyi baklava ısırıldığında ağızda dağılması gerekir.

İyi Baklavanın Yufkası İnceciktir

Yemeklerde genelde koku, görünüm ve tat etkilidir ancak işin içine baklava girdiğinde işitme duyusu da önem kazanır. İyi baklavanın yufkaları incecik açılmalı ve tam kıvamında pişirilmelidir. İyi baklavaya çatalınızı batırdığınızda hışırtı sesini duymanız gerekir. Bu ses baklavanın yufkaların incecik olduğunu ve tam kıvamında pişirildiğini gösterir.

İyi Baklava Boğaz Yakmaz, Tadı Aşırılık Hissi Vermez

Dilimizde tatlıyı algılayan kısım ön tarafta bulunur. Baklavayı ağzımıza aldığımızda enfes tadını diliminiz ön tarafı algılar. Ancak iyi baklavanın şekeri tam kararında olmalıdır. Şerbeti kıvamında olmalı, damakta da aşırılık hissi bırakmamalıdır. Bunun yanında iyi baklava boğazda ve midede kesinlikle yanma hissi oluşturmaz. Herhangi bir sağlık sorununuz bulunmuyorsa kararında yenilecek baklava nedeniyle herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız.

Sosyal Medyada Paylaş

Benzer Blog Yazıları